Tørre Øjne Syndrom – Årsager, Symptomer, Behandling

Dry Øje Syndrom: Årsager, Symptomer, Behandling

Dry øje syndrom kan være et ubehageligt problem at leve med, som nogle mennesker kan have brug for medicinsk hjælp til at behandle. Dette er en betingelse, som kan opstå når tårevæsken på øjets overflade er utilstrækkelig, og føre til symptomer som smerte, rødme, træthed i øjet, og nedsat syn. Selvom dry øje syndrom kan være ubehageligt, er der gode behandlingsmuligheder, som kan hjælpe patienter med at kontrollere symptomerne.

Dry øje syndrom udvikler sig, når øjet ikke kan producere nok tårevæske til at holde øje overfladen fugtig. Bestanddele i tårerne hjælper med at holde øjet glat, samt blokere for støvpartikler og mikrober. Når det første lag af tårevæske mangler, kan denne midterste lag af tårer forsvinde også, hvilket gør det vanskeligt at holde øjet glat og kan føre til ubehag.

Når en person har dry øje syndrom har de et øget niveau af skade på øjet, som gør at øjet kan blive sårbart overfor miljømæssige elementer som støv, vind og fugt. Dette kan føre til symptomer såsom træthed, kløe og rødme i øjet. Når dry øje syndrom ikke behandles, kan det føre til alvorlige komplikationer som påvirket syn og øjenbetændelse.

Der kan være mange forskellige årsager til dry øje syndrom. Dette kan omfatte almindelige ting som aldring, medfødte lidelser, medicinbivirkninger, overanstrengede øjne og udsættelse for skadelige miljømæssige forhold som udsættelse for støv, røg, og udsat sollys. I nogle tilfælde kan dry øje syndrom også være forårsaget af sygdomme som diabetes, lupus eller Sjögrens syndrom.

Symptomer på dry øje syndrom kan omfatte tørhed, øjenirritation, brændende, kløe, svær rødme, synshandicap, og udledning. Det kan også være vanskeligt at holde øjnene lukkede eller åbne dem bredt, når en person har dry øje syndrom. Dine symptomer kan være mere alvorlige efter længere perioder med koncentreret arbejde, som koncentreret læsning eller arbejde på computeren.

Behandlingen af dry øje syndrom kan omfatte lave ændringer i livsstil, som at begrænse tiden foran skærme, holder sig fra røg og støv, og bærer solbeskyttelsesbriller. Øjenlægen kan også ordinere specielle øjendråber, glasøjne eller salve, der kan hjælpe med at reducere symptomerne og forbedre øjets generelle tilstand. Afhængig af tilstanden kan en øjenlæge også vælge at ordinere medicin som kan hjælpe med at øge produktionen af tårevæske.

I alvorlige tilfælde af dry øje syndrom kan en øjenlæge udføre en kirurgisk procedure, kaldet lacrimal øjenkanals bypass, som kan hjælpe patienten til at producere tårevæske igen. I denne procedure vil lægen lave en bypass ved hjælp af et implantat, som kan omdirigere naturlig tårevæskeproduktionen over til det berørte område.

En anden mulighed for behandling af dry øje syndrom er at opdatere lysfilter i hjemmet, som normalt filtrerer uønskede lysstråler og forhindrer, at øjet bliver overanstrengt. Selv om de virkelig ikke kan helbrede dry øje syndrom selv, kan disse lysskærmfilter påvirke symptomerne.

En god måde at reducere symptomerne af dry øje syndrom kan være at ændre kosten. Spise mindre stoffer, som koffein, alkohol og sukker, samt konsumere mere skaller, frugt og grøntsager, som indeholder næringsstoffer, der er nødvendige for en sund øjenhydrering. Fiskeolie kosttilskud er også nyttige for at forhindre tør øje fænomener.

At få diagnosticeret og behandlet for dry øje syndrom har mange positive effekter, da det ikke kun reducerer ubehagelige symptomer, men det kan også forhindre alvorlige komplikationer, som kan opstå, hvis det ikke behandles ordentligt. Hvis du mener, at du har dry øje, er det vigtigt at kontakte din øjenlæge som hurtigt som muligt.