Typer af mascarastave. Hvilken er den bedste?

Mascaraer adskiller sig fra hinanden på mange områder, både når det gælder ingredienser og virkning. Men de er også udstyret med forskellige slags stave, som kan påvirke hvor nemt den er at bruge og hvilke effekter man får. Hvilken mascarastav er den bedste?

Der er ikke mange kvinder der husker at der findes et bredt udvalg når det gælder mascarabørster. Typisk rækker vi bare ud efter den samme mascara. Hvis du ikke ved hvilke typer stave der findes, så sørg for at læse artiklen. Du vil blive overrasket!

Vigtigheden ved en mascarabørste

Alt der kan gøres med øjenvipper – måden vi styler og fremhæver dem – kan gøres ved hjælp af en applikator. Konsistensen af formlen er også vigtig, da selv den bedste formel kan være svær at påføre hvis din børste er for stor. Det er derfor at der ikke er noget vigtigere end typen af børste som din mascara er udstyret med.

Hvilke typer mascarastave findes der?

Ofte påstår producenter at deres mascara har en innovativ og original børste der adskiller sig fra lle andre. I mange tilfælde er der næsten de samme applikatorer der kun adskiller sig i længde eller tæthed.

Her er de mest populære typer af børster:

Klassisk børste – simpel, medium størrelse, børster i én længde

  • Stor børste – maximal version af den klassiske børste, passer til store øjne
  • Mikrobørste – meget tynd, lige, kugleformede børster
  • Universel børste – lige, børster med forskellige længder
  • Kugleformet børste – lille, børster arrangeret som en kugle
  • Kambørste – simpel med børster på én side
  • Bøjet stav – medium størrelse, let bøjet

Selvfølgelig adskiller børsterne sig ikke blot i form men også i størrelse (de kan være tykkere og længere, eller smallere og tyndere), og materialet som de er lavet af. De mest populære børster er lavet af silikone, men vi kan også finde mascaraer med børster af mange andre materialer.

Typer af materialer for mascarabørster:

  • silikone med meget mere fleksibilitet
  • andre typer elastomer
  • nylonfibre
  • stål (typisk i form af en stang)

HVILKEN MASCARA ER BEDST?

Når man vælger en mascara, skal man holde øje med dens funktioner og applikatoren. Hvilke mascaraer (når det gælder børsten) er nemmest at bruge og giver de bedste resultater?

Mascarabørsten skal opfylde sin opgave – lette påføringen af formlen og frisere vipperne. Hvis vi ikke kan styre den, bør vi skifte produktet ud. Staven skal matche størrelsen og formen på vores øjne – hvis vi har små øjne og korte øjenvipper, vil en stor børste ikke virke så godt. Det er også godt at tjekke hvorvidt børsten nemt kan vaskes, er fleksibel og hypoallergen. Silikonebørsten vinder helt sikkert på dette område.