Hvorfor falder øjenvipperne af og hvordan stopper man det? Find de bedste tips til pleje af øjenvipper her

Øjenvipper minder meget om dit hår. Det falder ud når deres livscyklus slutter, så man har plads til nye øjenvipper. De er vigtige for både dit udseende, men også som beskyttelse for kroppen. Men problemerne starter når først øjenvippene begynder at falde ud i store mængder og på en kontrolleret måde. Er det muligt at finde en kur? Tjek her hvad du kan gøre for at gøre dine øjenvipper sunde og stærke igen.

Tab af øjenvipper – normalt eller et sygdomstegn?

Øjenvipper falder ud hver eneste dag, og det er en helt normal proces. Hver dag mister vi to-tre øjenvipper. Men hvis vi bemærker at der er flere, så bør vi smutte forbi lægen og blive undersøgt. Overdrevet tab af øjenvipper associeres ofte med alvorlige sygdomme. Det er typisk et symptom på hormonelle sygdomme, menopause eller sygdom i skjoldbruskkirtlen. Det kan også være inflammationer i øjenkrogene, hornhinden og hårfollikler, alopecia areata, der kan få vipperne til at falde af. Under kemoterapi kan folk tabe vipperne. Heldigvis plejer vipperne at vokse tilbage med øjenvippeserum når først behandlingen er afsluttet.

For at opsummere, så er der her de mest almindelige årsager til tab af vipper:

  • allergi overfor kosmetik eller kontaktlinser
  • medicinindtag
  • nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen
  • alopecia areata
  • infektioner og inflammationer af øjenlåg og hårfollikler
  • frie radikaler
  • miljøforurening
  • en kost med lavt indhold af vitaminer og mineraler
  • hormonelle sygdomme
  • øjenoperation

Vidste du at trimming af øjenvipper generelt svækker dem og ofte resulterer i tab af øjenvipper? Gør ikke dette hvis du gerne vil have et pænt look. Du kan altid bruge en krøllende mascara med en formørkende effekt hvis du ikke er glad for hvordan dine vipper ser ud.

Forkerte produkter

Generelt er vandfast mascara ikke en god idé. Kosmetikken i sig selv såvel som fjerningen af det kan være meget skadelig for vipperne. Vi gnider ofte vores vipper under processen, som knækker øjenvipperne. Men intet forværrer øjenvippernes tilstand lige så meget som hvis man sover med make-up på. Hvis du skal bruge en hurtig kur, så brug et øjenvippeserum der har styrkende og fugtende egenskaber.

Atmosfæriske faktorer

Hvis tilstanden af din hud svækkes, vil øjenvipperne ikke vokse ordentligt. Lave temperaturer, brændende sol, hurtige temperaturforandringer og frie radikaler kan skade hårfolliklerne og hårsækkene, hvilket kan føre til tab af øjenvipper. For at beskytte hårfolliklerne og øjenvipperne, kan du prøve cremer og balsammer. Det er vigtigt at produktet dog ikke giver nogen bivirkninger, samt ikke irriterer øjenæblet.

Ansigtsbehandlinger

En anden årsag til at dine øjenvipper falder ud, kan være for intensiv, hyppig og forkert udførte ansigtsbehandlinger. Disse inkluderer hyppig brug af en vippebukker, eyelash extensions, og brug af vandfast mascara. Det anbefales at man dropper visse behandlinger eller i det mindste bruger en professionel kosmetolog. Før og efter disse behandlinger, er det vigtigt at bruge genopbyggende og nærende produkter.

Tab af øjenvippetab – sådan kan du stoppe det

1. Castorolie er en gennemtestet metode der er populær blandt vores bedstemødre. Olien har fugtende og styrkende egenskaber. Castorolie skal påføres hver aften efter man har fjernet make-up, indtil du får tilfredsstillende resultater. Du kan bruge en vatrondel, en kam eller en ren mascarabørste. En lille mængde castorolie skal påføres til øjenvipperne, herefter skal applikatoren vaskes grundigt og tørres. Hvis produktet kommer i øjnene, så vask dem med varmt vand.

2. Øjenvippe- og øjenbrynsserum

Produkter der er beregnet til styrkning og næring af øjenvipperne og øjenbrynene er også en god måde til at forhindre tab af øjenvipper. De anbefales især til dem der ofte får deres vipper forlænget i en salon, bruger en øjenvippebukker eller har gennemgået kemoterapi. De kan findes i butikker eller på internettet. Kig efter produkter der indeholder aktive og plejende ingredienser (vitamin A og B12, planteekstrakter).

Vidste du at en fugtende læbestift også kan bruges til dine øjenvipper? Produktet skal være farve- og duftfrit, så det ikke irriterer huden. Påfør en lille mængde til øjenvipperne og øjenlåget. Effekt? Fugtede, glansfulde og optisk forstørrede øjne.

3. Make-up fjerning

Det skal udføres så nænsomt som muligt, så du ikke får gnedet huden for meget. Tilstanden af dine vipper afhænger også af hvordan denne handling udføres. Brug en vatrondel og make-up fjerner, og pres det forsigtigt mod øjenlåget og vent til det bliver opløst. Brug en tofaset make-up fjerner til vandfaste produkter.