Hvilken mascara skal du vælge? Se hvilke typer af mascarabørster der findes

Det siges at en god mascara afhænger af kompositionen og typen af stav der bruges i produktet. Formen på børsten og materialet det er lavet af, har også en effekt på det endelige resultat. Er det virkelig sandt? Har formen på staven betydning? Hvilke typer børster findes der, og hvilken børste passer til korte øjenvipper?

Har formen på børsten nogen betydning?

Mange kvinder er i tvivl om dette. Faktisk virker det som om at formen på børsten ikke kun er et marketingstrick og den samme formel kan give forskellige resultater, afhængig af hvordan – og med hvad – den påføres. Af denne årsag, er det en god idé at tænke over hvad vi forventer af børsten og lægge mærke til hvilken type der fungerer bedst for os.

Typer af mascarastave

Ofte leder folk typisk efter en mascara med den helt rette form på børsten. Hvad ellers skal man overveje? Det er vigtigt at tænke over materialet som børsten er lavet af. Silikonestaven virker til at være den bedste mulighed, da det er den mest anvendelige og sørger for præcis make-up. Den adskiller også selv de mindste vipper.

Enhver kvinde bør dog beslutte sig for hvilket materiale hun synes er bedst. Der er trods alt ikke én perfekt mascara eller én perfekt børste, da alle foretrækker noget forskelligt.

Tjek de mest populære typer af mascarabørster her:

  • Kambørste
    Den er bedst for korte vipper som ikke er alt for tykke. Det er muligt at dække selv de korteste vipper, hvilket giver en effekt af optisk forlængede vipper.
  • Tynd og kort børste i gummi
    Formålet med denne børste er at forlænge vipperne. Hvis du bare gerne vil fremhæve øjenvippernes spidser med det første lag, så er det rigeligt bare at røre dem forsigtigt med spidsen af børsten.
  • Spids børste
    Den bruges til at krølle vipperne rundt i øjenkrogene, som ofte er for korte til at den almindelige børste kan nå dem. Ifølge de kvinder der bruger den, er det muligt at få en cat eye-effekt og masser af volumen uden at overdrive det
  • Bøjet børste med børster i forskellig længde
    Den findes ofte i en silikoneversion. Dette er meget populært valg hos kvinder hvis vipper er helt lige og meget svære at bukke. Effekten bliver gradvist synlig når man påfører efterfølgende lag af mascara. Vipperne krølles og øjnene fremhæves. Hvis vi gerne vil have den sidstnævnte effekt, så er det værd at overveje en vandfast formel.
  • Kugleformet børste
    Dette er den bedste børste hvis vi gerne vil nå alle vipperne, selv de korteste, uanset hvor de sidder. Formen på børsten gør det muligt for dig at påføre mascara fra alle vinkler, og vipperne bliver derfor 100% dækkede.
  • Mikrobørste
    Den lille børste når øjenvipperne helt ved roden og løfter dem en anelse, samt forlænger dem optisk.
  • Stor børste
    Denne type stav er tykkere og tilføjer volumen. Derudover er den også utrolig nem at bruge da der samles masser af produkt på børsten. Et strøg er rigeligt til en flot effekt. Den store børste åbner øjet, men påføringen kræver lidt øvelse da man nemt kan få en overdrevet effekt.
  • En flad plastikbørste i klassisk form
    Hvis man har svært ved at beslutte sig for om man foretrækker en klassisk eller plastikbørste, så er det godt at vide at sidstnævnte gør det muligt at adskille vipperne bedre og giver præcis påføring af mascara. Børsten forhindrer også klumper.
  • Klassisk børste
    Mange kvinder kan aldrig overtales til at bruge stave, udover de klassiske børster. I nogle tilfælde giver det god mening, da de klassiske børster forårsager færre irritationer end plastikversionerne. Selvom de nemt kan fortykke vipperne og give volumen, vil de ikke være lige så gode til at frisere vipperne.

Hvilke slags børster passer til korte øjenvipper? 

Kvinder med korte vipper bør vælge asymmetriske børster i forskellige længder eller små stave med tætte, korte børsterr. Hvis vi ønsker optisk forlængede øjenvipper, bør vi bruge en lille børste der nemt vil adskille og forlænge øjenvipperne. Korte vipper vil også have godt af en tilspidset børste, da den vil forlænge og fortykke dem.